Navigation Bar

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

NY Fashion Week '16


Μετά από μία μεγάλη απουσία, επιστρέφω με τα μεγάλα όπλα... Δηλαδή? Εβδομάδες Μόδας! Ξεκινώντας από το κέντρο του κόσμου, τα shows στη Νέα Υόρκη άνοιξαν το δρόμο για όλα όσα θα φορέσουμε την Άνοιξη. Γι' αυτό και εγώ αποφάσισα να κάνω τα αντίστοιχα άρθρα μου πολύ πιο μικρά και πολύ πιο περιεκτικά, σαν μικρά εγχειρίδια αν θέλετε!


  • Γενικά, οι περισσότερες collections ήταν χωρισμένες ανάμεσα σε 2 αντίθετα στρατόπεδα: cool street style ή ρομαντικό. Οι μεν υιοθέτησαν ένα συνδυσμό sporty και αλανιού, σε πολλές περιπτώσεις και ελαφρώς sexy, ενώ οι δε επέλεξαν κομψά και θηλυκά σύνολα με vintage πινελιές. 
  • Τα υφάσματα που κρατήσαμε ήταν το δίκτυ και το σατέν. Ίσως άλλη μία περίτρανη απόδειξη του προαναφερθέντος διλλήματος? Σε κάθε περίπτωση, σημειώστε τα! 
  • Σχέδια επικράτησαν σε μεγάλο βαθμό. Και όταν λέω μεγάλο, το εννοώ. Κυρίως tribal patterns και ψυχεδελικά γεωμετρικά σχέδια, είτε σαν λεπτομέρειες, είτε σε ένα ολόκληρο ρούχο, είτε συνδυασμένα μεταξύ τους. 
  • Τα ρούχα απέκτησαν μία έντονη κίνηση, σε κάποιο βαθμό με πιέτες και κυρίως με "φρου-φρου" (ruffles στα αγγλικά, δυστυχώς δεν είμαι ειδικός στα υφάσματα ώστε να ξέρω τον ελληνικό όρο!). Σίγουρα όλα πιο ζωντανά από ποτέ! 
  • Έχει ήδη γίνει φανερό ότι τα εφαρμοστά παντελόνια δεν είναι ό,τι πιο hot και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα επικρατεί για καιρό ακόμα. Σε ίσια γραμμή, gaucho pants (τα φαρδιά παντελόνια που φτάνουν πάνω από τον αστράγαλο που τόσο φορέθηκαν και αγαπήθηκαν φέτος), καθώς και ψηλοκάβαλα θηλυκά με λεπτές ζώνες στη μέση. 
  • Μην ξεχνάμε όμως και το sexy το οποίο δεν έλειψε καθόλου."Έξω οι ώμοι" φώναζαν αρκετές μπλούζες και φορέματα, και τον ίδιο αισθησιακό τόνο δίνουν και τα slip φορέματα σε απαλό ύφασμα και λεπτές τιράντες. 
Τα δικά μου αγαπημένα? Με πρώτο και περήφανο τον Ralph Lauren του οποίου ήθελα να φορέσω όλα τα σύνολα και όταν λέω όλα το εννοώ, αγάπησα επίσης και τις extra περιποιημένες-στην-πένα γυναίκες της Diane von Furstenberg καθώς και τις "I'm sexy and I know it and I only wear beach clothes" Tommy Hilfiger κουκλάρες! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου