Navigation Bar

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

AW 2015-2016 MFW

Στο Μιλάνο η Εβδομάδα Μόδας τελείωσε, και ήταν μία εβδομάδα που μας πήγε παντού. Στα 70's, στις ντουλάπες των αντρών, στις κλίκες νέων κοριτσιών, σε μονόχρωμες παλέτες και πολλά άλλα τα οποία θα δούμε στη συνέχεια.


1. Το patchwork, η τεχνική όπου ράβουμε πολλά υφάσματα μαζί σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο, φαίνεται
να ενθουσίασε τους σχεδιαστές φέτος στο Μιλάνο γιατί το είδαμε να πρωταγωνιστεί σε shows των  Salvatore Ferragamo, Etro, Fendi, Bottega Venetta, Prada, Emilio Pucci, Philosophy.
2. Επίσης μεγάλη αγάπη έδειξαν για τις μεταλλικές αποχρώσεις στα ρούχα. Όχι μόνο χρυσό και ασημί αλλά και άλλα αστραφτερά χρώματα χρησιμοποιήθηκαν σε ολόκληρα ρούχα και σε λεπτομέρειες ή αξεσουάρ. (Luisa Beccaria, No 21, Roberto Cavalli, Blumarine, Tod's, Emilio Pucci, Versace, Trussardi, Ermanno Scervino, Alberta Ferretti)

3. Οι λαιμοί παραμένουν ''καλυμμένοι'' με ζιβάγκο και γιακάδες και σίγουρα είδαμε πολλά τέτοια από τους Fay, No21, Fendi, Just Cavalli, Blumarine,Marni και Jil Sander.
4. Πέρα όμως από τα κλασικά ζιβάγκο, αυτό που χαρακτήρισε τις collection στο Μιλάνο ήταν οι λεπτομέρειες με τους δεμένους φιόγκους στο λαιμό. Μία λεπτομέρεια από MSMG, Bottega Venetta, DSquared, Gucci που πραγματικά θυμίζει άλλες εποχές!
5. Μιας και μιλάμε για άλλες εποχές, τα 70's δε θα μπορούσαν να λείπουν από τις πασαρέλες στο Μιλάνο. Είτε κλασικό 70's στυλ είτε εκμοντερνισμένο, αποτέλεσε το κέντρο των Just Cavalli, Prada, Etro, Emilio Pucci  και της υπέροχης συλλογής Max Mara με έμπνευση την εικονική Marilyn Monroe.
6. Θηλυκό και παλιό, απλά λίγο πιο ''συντηρητικό'' ψήφισαν οι πολλοί. Ολόκληρες συλλογές από τους Luisa Beccaria, Fendi, Prada και Sportmax αλλά και μεμονωμένα σύνολα από πάρα πολλούς είδαμε να διέπονται από αυτόν το ladylike χαρακτήρα.
7. Με μεγάλη χαρά παρατήρησα και ένα από τα αγαπημένα μου trends: κρόσσια! Μακριά και κοντά, σε ρούχα και αξεσουάρ, στο κέντρο και σε λεπτομέρειες, οίκοι όπως οι Sportmax, Roberto Cavalli, Giorgio Armani και Emilio Pucci φαίνεται να συμμερίζονται την τρέλα μου!
8. Τι καλύτερο για να σου φτιάξει τη διάθεση μία χειμωνιάτικη μέρα από τα έντονα χρώματα? Με πρωτοστάτη το κόκκινο, οι Bally, Versace, Gucci, Alberta Ferretti, Fendi, Just Cavalli, Prada, Angelos Bratis και άλλοι προτείνουν να μην μένουμε στις κλασικές μουντές αποχρώσεις.

9. Jeremy Scott και Moschino: ένα show που όταν το ακούς ξέρεις ότι θα είναι θεότρελο. Φέτος, ο σχεδιαστής έκανε τους πάντες να νιώσουν 19 με πολλά χρώματα, cartoons, μίνι και crop tops, τζιν, αλυσίδες και φουντωτές τουαλέτες. Στο ακριβώς αντίθετο άκρο ήταν οι Dolce&Gabbana με τη συλλογή ''Viva la Mamma'' και με το mamma κυριολεκτούσαν. Έγκυες και μαμάδες με παιδιά περπάτησαν δίπλα στα μοντέλα, φορώντας τα παμέμορφα ρομαντικά χαρακτηριστικά ρούχα του οίκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου