Navigation Bar

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Paris Fashion Week SS15


Καιιι, τέλος! Στις 3 Οκτωβρίου έληξε και η τελευταία Εβδομάδα Μόδας στην πόλη του έρωτα, της μόδας, του πάθους και του τυρόψωμου (μα ακόμα και τα τυριά από τη Γαλλία να μυρίζουν κομψά?) και τολμώ να πω πως ήταν η αγαπημένη μου. Και πως να μην είναι, με shows από Chanel, Dior, Luis Vuitton, Miu Miu, Hermes, Jean Paul Gaultier, Yves Saint Laurent, Vivienne Westwood, Valentino, Elie Saab και πολλούς άλλους που αν αναφέρω θα γράφω για την επόμενη ώρα! 

Ιδού τα highlights:
1. Αφού το τζιν εμφανίστηκε και στην πιο ''κυριλέ'', ας το πούμε, Εβδομάδα είναι βέβαιο ότι το street style αποκτά την ίδια δύναμη με τα περιοδικά. Λίγα ξέρουν οι Chloe, Stella McCartney, Kenzo, Fendi, Paul&Joe που το προτίμησαν?
2. Αντίστοιχα, τα δικτυωτά και διαφανή κομμάτια πρωταγωνίστησαν και εδώ και ιδιαίτερα στους Balenciaga, Balmain και Akris, όχι μόνο πάνω από άλλα ρούχα αλλά και κάποιες φορές μόνα τους κρύβοντας πολύ λίγα από το γυναικείο σώμα.
3. Το τρίτο trend με έντονη παρουσία και στις 4 πρωτεύουσες ήταν η θηλυκότητα και το σεξαπίλ των ρούχων. Μακριά φορέματα με μεγάλα σκισίματα, βαθιά ντεκολτέ, κοντέ φούστες, bra tops και πάει λέγοντας, είδαμε πολλά τέτοια από τους Isabel Marant, Mugler, Maxime Simoens, Sonia Rykiel.
4. Θέλετε κάτι σε αποφασιστικό/κομψό? Πάρτε παράδειγμα από Lanvin, Hermes, Guy Laroche που συνδύασαν σακάκια και αυστηρά blazers με κοντές φούστες ή σορτς και νομίζω πως έστρωσαν το δρόμο για ένα πιο ανανεωμένο office look.
5. Λίγο bohemian, λίγο gypsie, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου γενικά ήταν το ύφος σε κάποια shows όπως Givenchy, Dries van Noten, Chloe, Valentino. Σουέντ, λευκό, ψηλά σανδάλια, αμάνικα γιλέκα και τα σιναφή.
6. Για όλες όσες αγαπάτε τα κρόσσια, θα πάρετε μεγάλη δόση από το αγαπημένο σας trend και το καλοκαίρι! Βέβαια όταν λέω μεγάλη το εννοώ, αφού οίκοι όπως Isabel Marant, Giambattista Valli, Sonia Rykiel, Paul&Joe τα έκαναν το βασικό υλικό σε φούστες και μεταξύ μας ααααα, είναι τόσο όμορφες που τρελάθηκα.
7. Ο Jean Paul Gaultier αποχωρεί από τις ready-to-wear συλλογές και αφοσιώνεται στις δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Έτσι έκανε ένα αξέχαστο show με 77 εμφανίσεις τελείως αλλοπρόσαλλες. Super heroes, logos, ασπρόμαυρες, τζιν, προκλητικές, σαν 3 ή 4 διαφορετικές collection σε 1 που φορούσαν νέα μοντέλα αλλά και ηλικιωμένες!
8. Christian Dior και Saint Laurent, 2 ονόματα που ακούστηκαν πολύ. Στην πρώτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Raf Simons συνδύασε το παλιό και το βικτοριανό με μοντέρνα και φουτουριστικά ρούχα με τον πιο μοναδικό και υπέροχο τρόπο. Η δεύτερη ήταν αυτή η περίπτωση πασαρέλας που όλοι love to hate. Ενώ οι πιο πολλοί τη βρήκαν φτηνιάρικη, και πάλι είχε αυτό το κάτι που τους πόρωσε. Βίτσια είναι αυτά.
9. Elie Saab, ενώ κάθε φορά τα ρούχα σου είναι απολαυστικά τώρα το απογείωσες το πράγμα. Αυτά που έφτιαξες δεν ήταν μόνο παραμυθένια και οσκαρικά αλλά και μοντέρνα, με σχέδια και λεπτομέρειες του σήμερα. Karl Lagerfeld, είσαι το πιο ανήσυχο πνεύμα της μόδας. Κρατάς τον οίκο Chanel κλασικό και ακραίο, φέρνεις τις τάσεις που τελικά όλοι θα αγαπήσουμε, δεν μας δίνεις ρούχα αλλά θέαμα. Ποιος άλλος θα μετέτρεπε την πασαρέλα σε έναν μεγάλο δρόμο όπου τα μοντέλα θα περπατούσαν σε μία φεμινιστική πορεία φωνάζοντας συνθήματα? (δείτε το βίντεο οπωσδήποτε!)
That's a wrap, everybody!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου