Navigation Bar

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Fall Couture 2015/2016


Couture σημαίνει τουαλέτες, πολυτέλεια, αποκλειστικότητα μέσα από τα μάτια και τα χαρακτηριστικά στοιχεία του κάθε σχεδιαστή. Στις συλλογές που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες πήραν μέρος συνολικά 17 οίκοι, ανάμεσα στους οποίους οι Alberta Ferretti, Bouchra Jarrar, Fendi, Armani, Jean Paul Gaultier και άλλοι. Στο άρθρο αυτό θα σας πρήξω με τους αγαπημένους μου.

Alexandre Vauthier: η συλλογή ήταν η επιτομή του glam rock. Μία γυναίκα με bad-girl attitude και αισθησιακά ρούχα στολισμένα με πολύ ακριβά, θα έλεγε κάποιος, στοιχεία (το μίνι φόρεμα με εφέ κροκόδειλου χρειάστηκε 1600 ώρες δουλειάς στο χέρι!).
Chanel: το σκηνικό αυτή τη φορά ήταν το καζίνο και οι παίκτες ήταν γνωστά ονόματα όπως οι Julianne Moore, Lara Stone, Kristen Stewart φορώντας Chanel. Τα κομμάτια ήταν, όπως πάντα, κλασικά με τον μοναδικό τρόπο του Karl Lagerfeld που ποτέ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει όμως πάντα μας αφήνουν έκπληκτους. Το show έκλεισε η πλέον super-star Kendal Jenner με λευκό κουστούμι που πήρε το ρόλο νυφικού και πέπλο.
Christian Dior: η πασαρέλα του Raf Simons χαρακτηρίστηκε ως ένας σύγχρονος Κήπος της Εδέμ. Οι δημιουργίες του ήταν πραγματικά πανέμορφες, αιθέριες, με λεπτεπίλεπτα υφάσματα και ιδιαίτερα μανίκια. Κι όμως, με κάποιον τρόπο που μόνο αυτός καταφέρνει, όλες ήταν θυληκές, θελκτικές, ένας τόνος αμαρτίας στην αθωότητα των φορεμάτων και των παλτό. 
Elie Saab: για το συγκεκριμένο show δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι αντικειμενική γιατί η εμμονή μου με τον οίκο είναι γνωστή. Αλλά και να ήμουν, πάλι τα ίδια θα είχα να πω γιατί η συλλογή ήταν όπως πάντα άψογη, θηλυκή, παραμυθένια και όποιο άλλο επίθετο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τελειότητα.
Ralph & Russo: κατ' εμέ, η σχεδιάστρια φέρνει στην πραγματικότητα ό,τι θα ήθελε να φοράει η ίδια αν ζούσε σε παραμύθι. Οι τουαλέτες (γιατί δεν θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις αλλιώς κάτι τόσο όμορφο και πολυτελές) ήταν μοναδικά απλές και πολύπλοκες ταυτόχρονα, με έντονα μπροκάρ στοιχεία και άκρως κολακευτικές σιλουέτες. 
Versace: οκ φανταστείτε το εξής: πως θα ήταν οι χίπισσες αν τις έντυνε η Donatella, και έχετε πιάσει ακριβώς τον παλμό της collection. Μιλάμε για έναν ασυνήθιστο (για τον οίκο) χαρακτήρα bohemian και φεστιβάλ με υπέρμετρη σεξουαλικότητα. Πολλά χρώματα, πολλά φτερά, πολλά ξεφτίσματα, πολλά υφάσματα και πολύ λίγο κρυμμένο δέρμα. Boys, watch out!

Για όλες τις πασαρέλες και φωτογραφίες από τις collection, τους καλεσμένους και άλλα μπορείτε να κοιτάξετε ΕΔΩ.

1 σχόλιο: