Navigation Bar

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Milan Fashion Week SS15

Η 21η Σεπτεμβρίου σήμανε την λήξη της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο. Περιττό να πω πως οι επιδείξεις ήταν υπέροχες αφού συμμετείχαν τρανταχτά ονόματα πχ Prada, Gucci, Fendi, Just Cavalli, Sportmax, Salvatore Ferragamo, D Squared2, Missoni, Versace. Παρακάτω θα δείτε όσα μου κάνανε εντύπωση, για όσους θέλουν να μάθουν αλλά βαριούνται να κοιτάξουν όλες τις πασαρέλες.

1. Όπως και στη ΝΥ και το Λονδίνο, σχεδιαστές όπως η Donatella Versace πιστεύουν στη θηλυκότητα των γυναικών και προτείνουν κοντά φορέματα και μεγάλα αισθησιακά σκισίματα (στιγμή συγκίνησης για τους άντρες).
2. Έγινε κυριολεκτικά χαμός από μάξι, αμάνικα, αέρινα φορέματα. Με σχέδια, χωρίς σχέδια, με χρώμα, δεν έχει σημασία. ΠΑΝΤΟΥ.
3. Μεγάάάλη αγάπη και για τα 70's: όπως και στην τωρινή σεζόν, έτσι και στην επόμενη θα βάλετε mini με μπότες, μεγάλα γυαλιά ηλίου με καπέλα και φορέματα σε Α γραμμή. Υποστηρίχθηκε από Prada, Gucci, Emilio Pucci και MaxMara. Μην παρασύρεστε πολύ, όμως, γιατί δεν θέλουμε κάτι τελείως Twiggy. Ίσως Twiggy meets Blake Lively.
4. Πάλι έντονα τρισδιάστατα σχέδια. Εδώ κυρίως με φτερά και πούπουλα και διαμάντια (πίσσα και πούπουλα ένα πράγμα), όπως είδαμε σε Fendi, Sportmax, Bottega Veneta.
5. Τα τακούνια εξακολουθούν να είναι παράξενα, χοντρά από βινύλιο και φυσικά τα flatforms φαίνεται πως δεν πάνε πουθενά. Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι Versace, Marni και Salvatore Ferragamo.
6. Το τζιν, όσο αγαπημένο και αν είναι στην καθημερινότητα, δεν είναι κομμάτι της πασαρέλας. Ε, μεγάλη μπουκιά φάε γιατί υπήρχαν και τζιν στα shows των D Squared2, Bottega Veneta, Fendi δείχνοντας πόσο έδαφος κερδίζει πλέον το street style.
7. Αποδεικνύοντας την τρέλα του, ο Jeremy Scott έδωσε πολύ πόνο και η επίδειξη Moschino είχε μουσική υπόκρουση το Barbie Girl μαζί με τις συλλεκτικές Barbie κούκλες ντυμένες με ρούχα του οίκου. Άρα ναι, όλα τα μοντέλα ήταν σαν Barbie και ναι, δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν.
8. Από την άλλη, το show των D&G με εξέπληξε ευχάριστα για ακόμα μία φορά. Η ομορφιά και ο αισθησιασμός των μοντέλων, τα κόκκινα χείλη, τα bodies που φοράνε, οι δαντέλες, το άσπρο-μαύρο-κόκκινο, το στυλ flamengo, τα πουά, όλα τα ρούχα σε στέλνουν στη Σικελία σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Ααααχ
Αυτά ήταν, όπως είπαμε, για όσους βαριούνται να το πολυ-ψάξουν. Οι υπόλοιποι δείτε μόνοι σας τις πασαρέλες γιατί αξίζουν και θα δείτε από πρώτο χέρι τι σας άρεσε και τι όχι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου