Navigation Bar

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

NORMCORE

Τι παίζει με το χώρο της μόδας και τις συνδυασμένες λέξεις? Πολύ δημιουργικοί, πολύ τεμπέληδες, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως το normcore προστέθηκε στο λεξιλόγιό μας και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να φύγει σύντομα. Για να μην μακρηγορώ, είναι το νέο φαινόμενο της μόδας που βλέπετε παντού και βγαίνει από τις λέξεις normal και hardcore. Δηλαδή, δεν μπαίνεις στον κόπο να κουράσεις το μυαλό σου με περίπλοκα σύνολα αλλά γίνεσαι ένα με όλους. Τζιν, t-shirt, sneakers, κολεγιακά πουλόβερ και λιτά αξεσουάρ σε όλα τα βασικά χρώματα κάνουν έναν συνδυασμό που στην εποχή όπου όλοι θέλουν να ξεχωρίζουν γίνεται hardcore. 

Το είδαμε παντού φέτος, στους δρόμους, στα street style blogs, στις εβδομάδες μόδας, σε φωτογραφίες στα περιοδικά αλλά και στις πασαρέλες με αποκορύφωμα τη θρυλική στιγμή που ο θρυλικός Carl Legerfeld μετέτρεψε το show του στην πιο στυλάτη ever βόλτα στο σούπερ-μάρκετ. Και είναι λογικό το ότι μας έκλεψε την καρδιά, ο καθένας θέλει να δείχνει υπέροχος φορώντας κάτι άνετο. Και ας είμαστε ειλικρινείς, αν καταφέρετε να είστε cool με τα απλά ρούχα, η μόδα είναι πια παιχνίδι. Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι το αν το normcore τελικά είναι τάση ή τρόπος ζωής? Είστε από αυτούς που σας αρέσει να διασκεδάζετε με τα ρούχα σας και να δοκιμάζετε συνεχώς διαφορετικά, ή η ντουλάπα σας έχει όλα τα κλασικά κομμάτια και είστε αυτό που λέμε ''ωραίοι και άνετοι''?
Υ.Γ.: Για περισσότερο προβληματισμό πάνω στο θέμα, υπάρχει ένα σχετικό άρθρο στη Βρετανική Vogue. Αν θα λύσει ερωτήματα ή θα δημιουργήσει νέα, δεν μπορώ να σας απαντήσω. 
ΦΟΥΣΤΑ και ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ h&m// ΦΑΝΕΛΑΚΙ zara// ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ converse all star//  ΤΣΑΝΤΑΚΙ achilleas accessories

2 σχόλια: