Navigation Bar

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

The Latest News from the Film Industry: november

Συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα κινηματογραφικά νέα που μας απασχόλησαν τον μήνα που πέρασε. Για τους αγαπημένους tv series geeks- ίσως ακολουθήσει ανάλογο post  για σειρές.
Αναλυτικότερα:
1. Η Μarvel προκάλεσε πολλαπλά εγκεφαλικά με την ανακοίνωση της για την κυκλοφορία των επικείμενων superhero ταινιών της. Αναλυτικά η λίστα των ταινιών με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.


-Αvengers (Age of Ultron)                 -->1η Μαϊου, 2015
-Αnt-Man                                            -->17 Ιουλίου, 2015
-Captain America:Civil War               -->6 Μαϊου, 2016
-Doctor Strange                                  --> 4 Νοεμβρίου, 2016
-Guardians of the Galaxy 2                --> 5 Μαϊου, 2017
-Thor 3: Ragnarok                              -->28 Ioυλίου, 2017
-Black Panther                                    -->3 Νοεμβρίου, 2017
-Captain Marvel                                  -->6 Ιουλίου, 2018
-Inhumans                                           -->2 Νοεμβρίου, 2018
-Avengers: Infinity War, Part 1           -->4 Μαϊου, 2018
-Avengers: Infinity War, Part 2           -->3 Μαϊου, 2019


2. Villain news: O Cristoph Waltz θα είναι ο αντίπαλος του Πράκτορα 007 στο Βοnd 24. O βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός θα ενταχθεί στο ήδη δυνατό cast(Daniel Craig, Ralph Fiennes). Έχει γίνει γνωστό οτι η -δικής μας -Τόνια Σωτηροπούλου θα παίξει και πάλι το “κορίτσι του Bond”. OXI-οχι, λάθος, μας πήρε το ρόλο η Léa Seydoux(Ιnglourious Basterds, Ζωή της Αντέλ). Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Sam Mendes (Casino Royal). Το Bond 24 θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου 2015 στην Αγγλία. (ΤΕΑΜ WALTZ)


3. Όταν ήμασταν παιδιά (πριν από πολλά, πολλά χρόνια) όλοι παίζαμε με lego και playmobil. Πέρσι η ταινία Lego:The movie γνώρισε απίστευτη επιτυχία. Η playmobil γεμάτη φθόνο, ζήλεια και άλλα παρόμοια συναισθήματα αποφάσισε πως ήρθε η ώρα και γι'αυτή να κάνει το ντεμπούτο της στην έβδομη τέχνη. Ως υπέυθυνος του όλου εγχειρήματος έχει τοποθετηθεί ο Bob Persichetti, γνωστός για τη δουλειά του στη Dreamworks (Shrek 2, Monsters vs Aliens). 


4. Ας μείνουμε λίγο ακόμα στα κινούμενα σχέδια και στην όλη νοσταλγική διάθεση της παιδικής μας ηλικίας. Η Pixar ανακοίνωσε (μέσω της disney φυσικά) οτι ο Woody και ο Bazz θα μπλεχτούν σε νέες περιπέτειες. Ο John Lasseter, σεναριογράφος των προηγούμενων ταινιών(και σκηνοθέτης των πρώτων δύο), μας πληροφορεί οτι η ταινία θα είναι μια ιστορία αγάπης.Το Τoy Story 3 ήταν μια πραγματικά υπέροχη ταινία. Πώς μπορείς να ξεπεράσεις κάτι τόσο τέλειο; Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε την απάντηση. 16 Ιουνίου του 2017 θα κυκλοφορήσει η τέταρτη ταινία. 
Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα!

5. O Matt Damon επιστρέφει στο Bourne Franchise. Μπορεί το 2007, μετά το τέλος της τρίτης ταινίας του κατακοσκοπευτικού θρίλερ “Βοurne Ultimatum” o ηθοποιός να είχε δηλώσει οτι δεν θα συμμετείχε σε τυχόν συνέχεια χωρίς τον σκηνοθέτη των δυο τελευταίων ταινιών Βοurne, Paul Greengrass τώρα όμως τα δεδομένα άλλαξαν με τον σκηνοθέτη να επιστρέφει, γράφοντας και το σενάριο της καινούργιας ταινίας. Έτσι, ο Damon θα ενσαρκώσει για τέταρτη φορά το Jason Bourne.

6.Ταινία της εβδομάδας: 
"The Hunger Games: Mockingjay - Part 1"  ή αλλιώς “Η Κάτνις σε νέες περιπέτειες- τώρα και επαναστάτρια”. Η δεύτερη ταινία μας είχε αφήσει στο σημείο που καταστάφηκαν οι αγώνες πείνας. Η Κάτνις, το σύμβολο της εξέγερσης, βρίσκεται στην περιοχή 13 και με τη βοήθεια της Προέδρου Κοιν(Julianne Moore) αλλά και των συντρόφων της θα προσπαθήσει να σώσει τον Πίτα,  αλλά και ολόκληρο το έθνος. Η ταινία λειτουργεί σαν προετοιμασία του θεατή για το δεύτερο μέρος που θα ακολουθήσει του χρόνου. 

7.Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε τον Δεκέμβρη. Όχι επειδή έρχονται οι γιορτές αλλά γιατί στις 18 βγάινει το τελευταίο μέρος της τριλογίας Χόμπιτ:Η μάχη των πέντε στρατών. Και ενώ είμαστε χαρούμενοι και περιμένουμε με αγωνία την ταινία, σίγουρα το αντίο θα είναι γλυκόπικρο. Ίσως, βέβαια, αποφασίσουν να μεταφέρουν κάποιο άλλο βιβλίο του Τόλκιν στην οθόνη, τα παιδιά του Χούριν για παράδειγμα. Ίσως να γυριστεί και αυτό ως τριλογία. Ο ορισμός της αισιοδοξίας....
Στο βίντεο που ακολουθεί ο Billy Boyd (Πίπιν) τραγουδά το “the last goodbye” που συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας και μας θυμίζει γιατί αγαπάμε τόσο τον κόσμο της Μέσης Γης.   Namárië


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου